REBILD: Erhvervslivet kiggede med bag skærmen, da der blev zoomet ind på “Et år med corona”.

(Online Årsmøde 2021 for erhvervslivet i Redbild)

Under normale omstændigheder er det kutyme, at Rebild Erhvervsudviklingsråd, Business Rebild – det lokale erhvervskontor – og turistkontoret – RebildPorten – hver år afholder et stort arrangement, hvor erhvervsdrivende fra hele Rebild Kommune inviteres til en inspirationsaften. Men i et corona-år var der behov for nye tanker og ideer, for det kunne blive en realitet.

Og en realitet blev det! For disse nye ideer blev torsdag den 4. februar ført ud i livet med en online version af Årsmøde 2021, hvor 80 deltagere kiggede med bag skærmen, og fik et indblik i det bagvedliggende i kulisserne for erhvervs- og turismeindsatserne under overskriften ”Et år med corona i Rebild”. Et set-up, som den lokale erhvervs- og turistchef, Jane Bejlegaard Lindberg, havde set frem til at dele med erhvervslivet.

– ”Det har for mig personligt været en interessant rejse at kunne dykke ned i mulighederne for, hvordan vi på en anderledes måde kunne præsentere vores indsatsområder. Vi ved, at de erhvervsdrivende det seneste år, næsten dagligt er bliver eksponeret for diverse webinar, og derfor var vi bevidste om, at vi skulle lave noget, der var let spiseligt, yderst relevant, og hvor virksomhederne var omdrejningspunktet. Og det synes jeg, at vi er kommet ret godt i mål med”, siger Jane, som også var medvært ved dette års online møde.

Fra Rebild Bakker til virksomhedsvisit 

Produktionen af Årsmøde 2021 foregik et par uger forinden den 4. februar, hvor basen foregik i naturskønne omgivelse i Rebild Bakker ved turistkontoret, RebildPorten. Den anden vært for disse begivenheder var formanden for Rebild Erhvervsudviklingsråd, Brith Lund Jørgensen, som var yderst begejstret for at alternative løsninger blev taget i brug. 

– ”Vi har alle, i et års tid nu, vænnet os til at omstille os, tænke anderledes og finde nye veje, og jeg er så glad for og stolt af, at vi også fandt en måde at afholde Årsmøde på i år. En online version, som netop beretter om, hvordan erhvervslivet i Rebild Kommune har kunnet omstille sig i et år med corona”, uddyber Brith. 

Og tilgangen til en online version, var også interessant for en af case-virksomhederne, som fik mulighed for at få deres forretning i rampelyset – nemlig trævarevirksomheden, Keflico, som har domicil i Støvring. Her var det administrerende direktør, Mads Stenstrop, som prydede skærmen. 

-”Det er positivt, at erhvervskontoret ser i muligheder fremfor begrænsninger og finder alternative løsninger til afholdelse af årsmødet 2021. Vi oplever generelt en løsningsorienteret tilgang, når vi er i dialog med Business Rebild” udtaler Mads. 

Keflico har de seneste år arbejdet målrettet med bæredygtigforretningsudvikling, og netop disse initiativer var vigtige for Mads, at viderebringe til andre virksomheder via deres indslag i Årsmødet. 

– ”Det er de valg, vi træffer i dag, som er med til at gøre en forskel for de muligheder vi har i morgen. Alle har et medansvar for at skabe en mere bæredygtig fremtid og vi tror på, at vi med vores historie og vores arbejde med at skabe bæredygtige forandringer, kan inspirere andre virksomheder, der er klar til at gøre en forskel og tage medansvar” afslutter Mads.

(Foto: Mads Stenstrop, adm. direktør, Keflico i Støvring)

Udover Keflico fik yderligere 3 virksomheder mulighed for at give deres besyv med ift. oplevelser med et år med corona, og hvilken betydning det har haft for deres virksomhed. Disse 3 virksomheder var Støvring Cykler, Rold Skov Adventure og iværksættervirksomheden, Krebs A/S, som ligger i Haverslev og arbejder med energiteknologi. 

En online version erstatter ikke de fysiske rammer 

Til trods for, at de online muligheder for at kommunikere og skabe anderledes oplevelser for erhvervet i Rebild har været interessante for de 3 arrangører, er håbet, at næste års netværksrammer er under mere normale omstændigheder. 

– ” Det har været spændende at arbejde med en digital udgave af årsmødet. At bringe flere interessante virksomheder og deres hverdag i spil har været utrolig givende for os i denne tid. Men personligt glæder jeg mig nu til, at vi igen kan netværke med erhvervet og skabe synergi på tværs af brancher. Så jeg kan allerede nu løfte sløret for at Årsmøde 2022 bliver i en fysisk version”, siger Jane afslutningsvis. 

Vinderen af den lokale erhvervspris blev fundet 

Som afslutning på Årsmøde 2021 blev den lokale erhvervspris, Vækst- & Udviklingsprise uddelt. Der var 3 nominerede virksomhed med i opløbet; MATHstore, en herretøjsbutik i Støvring, som ejers af Mads Thorhauge, By CERISE, en webshop med alt til livets fester, som ejeres og drives af Anna Sprogøe Dons og Pernille Siboni Ussing og Rebild Boxen, et familievenligt træningscenter, som ejeres og drives af Cathrine Mamsen. Alle 3 virksomheder blev overrasket med et besøg af formanden for Rebild Erhvervsudviklingsråd, Brith. Virksomheden, som endte med at løb med sejren, var Rebild Boxen og ejer Cathrine Mamsen. 

(Foto: Vinder af Vækst- & Udviklingsprisen, Cathrine Mamsen, ejer af Rebild Boxen)

Fakta om Vækst- & Udviklingsprisen

Rebild Erhvervsudviklingsråd besluttede i 2015 at stifte en årlig Vækst- og Udviklingspris, der skal anerkende enkeltpersoner, virksomheder og organisationer, der har gjort en ekstraordinær indsats for erhvervsudviklingen i Rebild Kommune. 

Vinderen af Vækst- og Udviklingsprisen får en check på en samlet værdi af 10.000 kr., samt den flotte Vækst- og Udviklingsstatuette, som er lavet af den lokale plastvirksomhed, Induflex. 


https://www.mynewsdesk.com/dk/rebild/pressreleases/rebild-erhvervslivet-kiggede-med-bag-skaermen-da-der-blev-zoomet-ind-paa-et-aar-med-corona-3071013