Gartneriet Markhaven: I fremtiden skal varmen også produceres grønt

Det grønne fylder selvsagt en hel del hos Gartneriet Markhaven i Odense. Og i fremtiden er det ikke kun tomater og agurker, der skal produceres grønt hos Gartneriet Markhaven – det skal varmen også.

Krebs A/S har indgået aftale med Gartneriet Markhaven om levering af en 1.200KW varmepumpe. Varmepumpen er en luft-til-vand varmepumpe bestående, som er baseret på CO2 som kølemiddel.

Varmepumpen er fra Fenagy og første varmeleverance er planlagt til sensommeren 2023.

Tomater i muld med orme og biller

For Gartneriet Markhaven har bæredygtige løsninger altid været en essentiel del af forretningen. Det er en af Danmarks allerførste og største økologiske gartnerier, grundlagt og drevet af Jytte Bach og Klaus Søgaard, som har dyrket økologiske grøntsager siden 1983.

Især tomater og agurker er grøntsager, der optager ejerne og deres medarbejdere, og på Markhaven gror tomater i jorden, i rigtig muld med orme og billeder. Skadedyr bekæmpes biologisk, der gødes 100 procent økologisk, og når planterne vandes, stammer en stor del fra opsamlet regnvand. Når planterne har leveret de tomater, de skal, bliver de snittet og lavet til kompost.

Vi er stolte over at blive valgt som leverandør, og ser frem til et godt samarbejde med Klaus og Jytte.

Foto: Tak for lån af foto til Gartneriet Markhaven

Kunde: Gartneriet Markhaven

Sted: Odense