Sdr. Felding Varmeværk: Installation af varmepumper

Krebs A/S har stået for installationen og Fenagy A/S har leveret varmepumpen i den største investering i Sdr. Felding Varmeværks historie.

Omkring 38 mio. kr. er gået til projektet, og investeringen har været med til at sikre det vestjyske fjernvarmeværk, at de opfylder de fremtidige miljøkrav. Samtidig kommer det borgerne i Sdr. Felding til gode i form af lavere varmepriser.

Projektet hos det vestjyske fjernvarmeværk omfatter en varmepumpe med en kapacitet på 3,3 MW luft til vand, bestående af to store H1800-AW varmepumper. Derudover har varmeværket fået installeret en 10 MW elkedel samt et stort nyt energilager i form af en akkumuleringstank samt en ny bygning.

Varmepumpens størrelse gør, at den stort set kan dække spidsbelastningen på værket. Dette er ret unikt, for varmepumpen har en relativt stor varmeeffekt sammenlignet med de fleste andre varmepumper.

Høj kapacitet og effektivitet 

Der har været mange overvejelser fra værkets side og beslutningen faldt bl.a. på CO2- varmepumpen, da den kunne leveres med så høj en kapacitet og effektivitet. Samtidig er det en fleksibel løsning, der opfylder alle værkets krav.

Vi har været glade for samarbejdet med Fenagy A/S og arbejdet hos Sdr. Felding Varmeværk og vi glæder os til lignende projekter i fremtiden.

Fotografi: Tak for lån til Fenagy A/S